Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Συνδικαλιστική «αυτονομία» ή αλλιώς, «χαριτωμένες επιδείξεις «αυτονομίας» πάνω στο σοσιαλδημοκρατικό τραμπολίνο».

 
Οι «αυτόνομοι» κοινωνικοί εταίροι
 
Της μόδας φαίνεται ότι έγινε η «αυτονομία» για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συναπαρτίζουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ. Ενόψει του 35ου συνεδρίου, μετά την «Αυτόνομη Παρέμβαση», την παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και την «αυτονομία» τη φέρει και στον τίτλο της, αλλά και τη ΔΑΚΕ, που και αυτή στον τίτλο της δηλώνει «Ανεξάρτητη», δύο ακόμα παρατάξεις ζήλεψαν τη μόδα αυτή. 

Παρουσιάζοντας τη διακήρυξη αρχών της η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αποκήρυξε μετά βδελυγμίας τα κόμματα και με περίσσια υποκριτική δεινότητα δηλώνει πλέον ότι «δεν είμαστε το κομματικό παράρτημα κανενός κόμματος...». Λέει επίσης: «Η ΠΑΣΚΕ, η μεγάλη παράταξη των εργαζομένων, πρώτη υπερέβη τα κομματικά σύνορα και κατέστησε την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, από υπόθεση μικρών προπαγανδιστικών κύκλων, εφαρμοσμένη πρακτική στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.

Η ΠΑΣΚΕ ως πολιτικοσυνδικαλιστική δύναμη φιλοδοξεί ν' αποτελεί τη "φωνή" της κοινωνίας εντός των πολιτικών σχηματισμών του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και σε καμία περίπτωση το αντίθετο». 

"Χαριτωμένες  επιδείξεις «αυτονομίας» 
πάνω  στο σοσιαλδημοκρατικό τραμπολίνο". 

Είναι τόσο αυτόνομη, λοιπόν, η ΠΑΣΚΕ που εντάσσει τον εαυτό της μέσα σε πολιτικούς σχηματισμούς, σε κόμματα δηλαδή. Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύει; Μήπως η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ δεν την βολεύει να αυτοπαρουσιάζεται ως αυτό που είναι, δηλαδή συνδικαλιστική του παράταξη, ή επειδή από το ΠΑΣΟΚ προέκυψαν και άλλα κομματάκια πασχίζει να τα καλύψει; Αλλού, όμως, το πάει με την «αυτονομία». Αλλά και η νέα παράταξη «ΕΜΕΙΣ», που αποτελείται από πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ και σκοπεύει να κατέλθει με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στο 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτοανακηρύσσεται ως «αυτόνομη και ανεξάρτητη φωνή για το συνδικαλιστικό κίνημα».
Πώς εξηγείται όμως όλος αυτός ο πυρετός «αυτονομίας» και «ανεξαρτησίας» που έπιασε όλες αυτές τις παρατάξεις; Από τι και από ποιους θέλουν να είναι ανεξάρτητες και αυτόνομες; Και πώς γίνεται το «έξω από τα κόμματα» να εκφέρεται από πρωτοκλασάτους συνδικαλιστές που ήταν και παραμένουν υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων; Τι κρύβει αυτή η λαθροχειρία;... (Διαβάστε ΕΔΩ)

...στον αντίποδα όλης αυτής της προπαγάνδας των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων, το ΠΑΜΕ καθαρά και ξάστερα δηλώνει ότι είναι απόλυτα δεσμευμένο. Δεσμευμένο στα άμεσα και στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών, Ελλήνων και μεταναστών. Δεσμευμένο να παλεύει για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα ολόκληρης της εργατικής τάξης και υποχρεωμένο να δείχνει το δρόμο, μέχρι την πλήρη απελευθέρωσή της από τα μονοπώλια και το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς.


Το ΠΑΜΕ δεν δηλώνει «αυτόνομο». Διακηρύσσει με κάθε τρόπο 
και σε όλους τους τόνους ότι ανήκει. Ανήκει στην εργατική τάξη. 

Αυτήν έχει ταχτεί να υπηρετεί με τη δράση του, τους αγώνες του, τις θέσεις του. Στην υπηρεσία της μεγάλης υπόθεσης της οριστικής απελευθέρωσής της από το άγος της εκμετάλλευσης βάζει όλες του τις δυνάμεις. Γι' αυτό και πρωτοστατεί σε κάθε αγώνα, γι' αυτό μέλημά του είναι η οργάνωση των ίδιων των εργατών από τα κάτω, μέσα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις. Γι' αυτό η συμμετοχή μαζικά των εργατών στα συνδικάτα, στο μεγάλο αυτό σχολείο της ταξικής πάλης, η αλλαγή των συσχετισμών σε αυτά υπέρ των εργατικών συμφερόντων, η κατάκτηση σταθερής ταξικής γραμμής και προσανατολισμού, είναι το επίκαιρο καθήκον που έχουν μπροστά τους τα συνδικάτα και όλοι οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου