Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα»

 Ακλόνητοι οι Θεσσαλοί αγρότες
 στο μπλόκο του κόμβου της Νίκαιας
 
Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
 
Μήνυμα αγωνιστικού θάρρους απέναντι στην αυταρχική - τρομοκρατική στάση που επιδεικνύει έναντι του αγωνιζόμενου λαού η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, στέλνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας που, για δεύτερη μέρα, την Τρίτη, παρέμειναν στο μπλόκο που έχουν στήσει, με εκατοντάδες τρακτέρ, στον κόμβο της Νίκαιας.
 
Οι αγωνιζόμενοι αγρότες, όχι μόνο δεν υποχώρησαν ρούπι από τις θέσεις τους, όπως τους ζητούσε η αστυνομία για λογαριασμό της κυβέρνησης και εύχονταν και ανέμεναν πολλοί δεδηλωμένοι εχθροί και «άσπονδοι» φίλοι τους, αλλά έκαναν ένα ακόμα βήμα μπροστά, ενισχύοντας το μπλόκο με νέα τρακτέρ....
 

...Κουράγιο και δύναμη από τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στον αγώνα τους

Δικό τους αγώνα θεωρούν τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς οι εργαζόμενοι της περιοχής, όπως δηλώνεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το οποίο έχει καλέσει τα εργατικά σωματεία και της λαϊκές επιτροπές αγώνα να σταθούν, αγωνιστικά, στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΛ, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει: «Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.»

 Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι ανακοινώσεις εργατικών σωματείων, ενώ καλέσματα εργατικής αλληλεγγύης στην πάλη των αγροτών απευθύνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ στους Θεσσαλικούς νομούς.

Μάχιμη συμπαράσταση εκφράζει και η σπουδάζουσα νεολαία 

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Σχολείων Λάρισας, ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται: «Είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών, οι γονείς μας είναι εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες και μικροί επαγγελματίες. Η επίθεση που δεχόμαστε εμείς η νέα γενιά, η μελλοντική βάρδια εργαζομένων, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, είναι ενιαία σε όλους. Οι φτωχοί αγρότες για ακόμη μια φορά συντονισμένα, οργανωμένα υψώνουν το κεφάλι και αντιστέκονται στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση που κλέβουν τον ιδρώτα τους. Είμαστε στο ίδιο στόχαστρο της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, άρα πρέπει να βρισκόμαστε και στο ίδιο μετερίζι του αγώνα. Είναι αγώνας ενάντια στους ίδιους που μας κλέβουν το βιβλίο και υψώνουν εμπόδια στη μόρφωσή μας που έχει καταντήσει προνόμιο για τους έχοντες και κατέχοντες. Είναι αγώνας ενάντια σ' αυτούς που μας θέλουν αυριανούς δούλους των 300 ευρώ και άνεργους.»  

Το ΚΚΕ στο πλευρό τους

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων φτωχών αγροτών στάθηκε το ΚΚΕ και σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του Κόμματος, ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Οι αγρότες μπορούν σήμερα βαθύτερα να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να βγουν νικητές στον αγώνα τους στο βαθμό που νικητής θα βγαίνει συνολικά ο λαός, παλεύοντας σε κοινά αιτήματα έχοντας καθαρό ότι απέναντί τους έχουν αποφασισμένους και ενωμένους τους πλουτοκράτες της χώρας, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, την ΕΕ. 


Ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Απαιτεί οργάνωση και πειθαρχία, μαζικότητα και αποφασιστικότητα, θυσίες και υπομονή.»  Και επισημαίνει: «Στα μπλόκα του αγώνα οι νέοι αγρότες να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να διαχωρίσουν τη θέση τους απ' τα κόμματα της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), να μην υποκύψουν στις παραπλανητικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ, μέσα στην ΕΕ. Να θυμηθούν ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ήταν απέναντί τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, είτε ήταν ενταγμένοι στη ΝΔ είτε στο ΠΑΣΟΚ. Και κυρίως να καταλάβουν το ρόλο της Χ.Α. που είναι εχθρός τους... 

Οι αγρότες έχουν πολιτικό στήριγμα στον αγώνα τους, στο ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν τους κορόιδεψε, δεν τους πρόδωσε ποτέ»... Όλο το άρθρο στο 902. gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου