Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

"Το φορολογικό κλέβει τον ιδρώτα του λαού και αναδιανέμει εκείνο το κομμάτι που του δίνει για να μην πεθάνει"


Στους ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πως η οικονομία προσαρμόζεται, πως αυξάνονται οι εξαγωγές και πως η χώρα μπήκε σε «λεωφόρο ανάκαμψης και δημιουργίας», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Σήμερα, που ο κόσμος παγώνει, δεν έχει να βάλει πετρέλαιο, δεν έχει να φάει, η κυβέρνηση λίγο ως πολύ εμφανίζει ότι η οικονομία πάει καλά. «Πού ζείτε; Στα πεντάστερα; Δεν βλέπετε ποια είναι η πραγματικότητα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε τα τραγικά αδιέξοδα που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα, που καταδικάζει το λαό να κινδυνεύει να πεθάνει από το κρύο, τα παιδιά να πηγαίνουν μισονηστικά στο σχολείο, που γυρίζει στο μεσαίωνα της ζητιανιάς και της αλληλεγγύης. Με βάση τα παραπάνω, οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης θυμίζουν το γάιδαρο του Χότζα που πέθανε από την πείνα.

Χαρακτήρισε ανέκδοτο και τραγωδία τις δηλώσεις Στουρνάρα για τα αδιάθετα κονδύλια για το επίδομα θέρμανσης, επισημαίνοντας πως ο λαός δεν έχει να βάλει πετρέλαιο και συνεπώς δεν έχει να πάρει επιστροφή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε πως όποιος αναζητά δίκαιο φορολογικό σύστημα στον καπιταλισμό, κοροϊδεύει τους εργαζόμενους και το λαό. «Τα φορολογικά συστήματα αναδιανέμουν τον παραγόμενο πλούτο προς όφελος του κεφαλαίου. Κλέβει τον ιδρώτα του λαού και έρχεται και αναδιανέμει εκείνο το κομμάτι που του δίνει για να μην πεθάνει».

Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση όλων των χαρατσιών, του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση, η οποία πάντως χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως εκπρόθεσμη παρότι είχε κατατεθεί εγκαίρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου