Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ διαλαλεί μέτρα και χρήμα για να κάνει το κεφάλαιο ανάπτυξη.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ 
αντίκρυ στον ερειπιώνα  της πολιτικής τους. 

Δεσμεύσεις στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία για επίσπευση των μέτρων που στοχεύουν στην ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, μοίρασε χτες η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, μία μέρα μετά τη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, παρευρισκόμενος στην παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το 2013, από τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη.

Η κλιμάκωση της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, που «τρέφεται» με τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, θα εκδηλωθεί στη συνέχεια - σύμφωνα με τον πρωθυπουργό - μέσα από ένα «σύγχρονο σύστημα» που περιλαμβάνει ένα «στοχο-χρονοδιάγραμμα ή χρονο-στοχοδιάγραμμα», ώστε να «προσελκύσουμε επενδύσεις, όχι με ευχές, όχι με δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα ουσιαστικά βήματα»... (Όλο το άρθρο ΕΔΩ)

  
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  

Η «ανάκαμψη» προϋποθέτει κατακρήμνιση του λαού
 
Σε σχόλιο για την ομιλία Σαμαρά στο υπουργείο Ανάπτυξης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Αυτό που ονομάζουν ανάκαμψη της οικονομίας η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι η ανάκαμψη της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που προϋποθέτει κατακρήμνιση των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων στη φτώχεια, στην ανασφάλεια. 

Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, ξεπούλημα κρίσιμων υποδομών, φυσικού και ορυκτού πλούτου. Γι' αυτό οι αναδιαρθρώσεις που εξαγγέλλουν ως προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων πρώτα απ' όλα σχετίζονται με τις ριζικές ανατροπές των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις, στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στις συντάξεις και στις όποιες κοινωνικές παροχές υπήρχαν».


 ΠΑΜΕ: Να μην καταπιεί ο λαός τα ψέματά τους
 
Σχόλιο για τις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης

«Εχει κάθε λόγο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κος Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις "δράσεις για την ανάπτυξη το 2013" να επαίρονται και να νιώθουν υπερήφανοι για τα μέτρα που κατάφεραν και πήραν υπέρ της τάξης τους.

Όπως, ότι κατάφεραν να μειώσουν το (λεγόμενο) κόστος εργασίας, τις δημόσιες δαπάνες, να αυξήσουν και να διευρύνουν τη φορολογική βάση, λεηλατώντας τα λαϊκά στρώματα, να απελευθερώσουν επαγγέλματα που η συγκέντρωση του κεφαλαίου είναι μικρή, να θεσπίσουν νέα κίνητρα και μορφές χρηματοδότησης των μονοπωλίων και των μεγαλοεργοδοτών και άλλα πολλά εξίσου ταξικά αντιλαϊκά μέτρα. Ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν λιμάνια, αυτοκινητόδρομους κλπ. Οι πολυεθνικές, οι καπιταλιστές σε Ελλάδα και Ευρώπη της αναγνωρίζουν την προσφορά της.

Η απατεωνιά βρίσκεται στον ισχυρισμό ότι από αυτά τα μέτρα, από αυτές τις κυβερνητικές "επιτυχίες" θα μειωθεί η ανεργία, οι κοινωνικές υπηρεσίες θα βελτιωθούν και πως η ανάπτυξη την οποία υπηρετούν αυτά τα μέτρα, θα ωφελήσει τα λαϊκά στρώματα. Το παράδειγμα της Cosco μιλάει από μόνο του. Αυτό είναι συνειδητό και χοντροκομμένο ψέμα που κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να το χάψει. Αλλωστε υπάρχουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τους, τα ζούμε οι εργαζόμενοι και δεν έχουμε ανάγκη άλλων μαρτύρων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου