Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να ξεπεράσει αυταπάτες και φόβους"

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Κάλεσμα στο λαό να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης, να πιστέψει στη δύναμή του και να ξεπεράσει τους φόβους και τις αυταπάτες, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.


Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου

«Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι η μαζικότητα των αγώνων, η μαχητικότητα και ταυτόχρονα η συνειδητοποίηση ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, φιλολαϊκός, εργατικός, λαϊκός, αυτά όλα θα μπορέσουν να τον κάνουν να αντέχει στις όποιες προσωρινές δυσκολίες συναντάει», σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα.

 Τόνισε επίσης ότι «αν είναι κάτι που μπορεί να σηματοδοτήσει την ουσιαστική αλλαγή είναι οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή όλων των συμφωνιών και βεβαίως αποδέσμευση χωρίς μονομερή διαγραφή δε νοείται, η κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, του πλούτου της χώρας, αυτό σημαίνει ανανέωση για την κοινωνία». 

Αν ο λαός δεν πιστέψει στην εργατική λαϊκή εξουσία, δε θα μπορέσει να ξεπεράσει το φόβο και να πιστέψει ότι θα νικήσει, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι, και όποιος πιστεύει πως τα μέτρα είναι προσωρινά, επίσης δεν θα μπορέσει να νικήσει...»

Όπως δήλωσε, η Αλέκα Παπαρήγα: «Αν δεν πιστεύεις στην εργατική λαϊκή εξουσία τότε δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον φόβο, δεν μπορείς να πιστέψεις ότι θα νικήσεις. (…) 

Όποιος βλέπει π.χ. το μνημόνιο και δεν βλέπει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, είναι καταδικασμένος να αποτύχει όσο καλή θέληση και προαίρεση να έχει, όσο μαχητικός και να είναι στον απεργιακό αγώνα. Όσες πλατείες αγανακτισμένων και να γεμίσουν. Όση οργή και να εκτοξεύσει κατά της μιας ή της άλλης κυβέρνησης. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος πιστεύει ότι τα μέτρα που πάρθηκαν είναι προσωρινά και για όσο διαρκεί η κρίση, επίσης δεν θα μπορέσει να νικήσει...»

(Συνέχεια στο video και στο  902. gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου