Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"«Κοστολογημένοι Έλληνες» μεν, αλλααααά «Περήφανοι και αποτελεσματικά γρήγοροι» δε!!"

 

«Με μαθητές, να διανύουν με τα πόδια τα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από τα χτυπημένα σπίτια τους, στα υπό διάλυση σχολεία τους. Με γονείς να χάνουν τις δουλειές τους. Άνεργους νέους να προσφέρουν απλήρωτοι «κοινωφελή εργασία». Ανάπηρα παιδιά να εγκλωβίζονται στα σπίτια τους 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς πρόσβαση σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία. Με συνταξιούχους να γαντζώνονται με νύχια και δόντια από τη ζωή».* Εργαζόμενοι με σκοτωμένους μισθούς και ωράριο,  με... με...
 
 Αυτά  τα ...κατορθώμα της τρικομματικής κυβέρνησης και των δύο προηγούμενων (ΠΑΣΟΚ - Παπαδήμου) να φτωχοποιήσουν εκατομμύρια Ελλήνων, να τους στείλουν στην ανεργία και στην απόγνωση "διαφήμισε" σε ομιλία του σε «Φόρουμ Επενδυτών» στις ΗΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, λέγοντας  «Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, με μεγάλο κόστος, οι Έλληνες πετύχαμε όσα λίγες χώρες στη σύγχρονη οικονομική ιστορία».

Όλος ο απύθμενος κυνισμός  της τάξης των εκμεταλλευτών,  μέσα  σε  μια  φράση. Τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι από τη μια, και εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι και άστεγοι, από την άλλη, ένα πράγμα, για τον υπουργό Ανάπτυξης. «Έλληνες» Για την ακρίβεια, "Κοστολογημένοι Έλληνες" μεν, αλλααααά "Περήφανοι και αποτελεσματικά γρήγοροι" δε!!   "Μην είμαστε και πλεονέχτες!"

Διαφημίζουν τη φτωχοποίηση και το ξεπούλημα! **

Δε δίστασε, μάλιστα, να αναφέρει και συγκεκριμένα στοιχεία, προφανώς για να δελεάσει το επιχειρηματικό ακροατήριο να έλθει να κάνει κερδοφόρες μπίζνες στη χώρα μας, όπως:
  • «Το εργατικό κόστος ανά μονάδα αναμένεται να μειωθεί σε περισσότερο από 15% κατά την περίοδο 2010 - 2013.
  • Μεταρρυθμίσαμε το θεσμό της διαιτησίας, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία της μισθολογικής ωρίμανσης, της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων κ.ά.
  • Και, γενικώς, εισήχθη το στοιχείο της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις»!
Και βέβαια δεν παρέλειψε να διαφημίσει επίσης το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει τα πάντα: Από τις δημόσιες υποδομές (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια) και την ακίνητη περιουσία (πάνω από 70.000 ακίνητα) μέχρι και τις δημόσιες επιχειρήσεις (ΕΛΤΑ, ΔΕΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ κ.ά.).

Δεν έχουν πλέον κανέναν ενδοιασμό να ομολογήσουν, να υπερηφανευτούν και να διαφημίσουν ότι φτωχοποιούν το λαό και ξεπουλούν τα πάντα για να ξεπεράσουν όσο γίνεται πιο αναίμακτα την κρίση τα μονοπώλια. Μόνος δρόμος βέβαια για το λαό που ματώνει δεν είναι άλλος από αυτόν της οργάνωσης για τη διεκδίκηση των άμεσων αναγκών του στην προοπτική της ρήξης και ανατροπής της ίδιας της εξουσίας των μονοπωλίων.

  * Κάτι πρέπει να νικήσει  ΕΔΩ
**Διαφημίζουν τη φτωχοποίηση και το ξεπούλημα!   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου