Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

"Από την απογείωση... στα άλματα!!"

  
 

Από την απογείωση... στα άλματα!!

Πώς το είπε; «Η χρονιά, το '13, θα είναι δύσκολη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα βγάλουμε πέρα. Αντίθετα είναι μια χρονιά που θα μας δώσει το δικαίωμα να εργαστούμε συστηματικά, ώστε στο τέλος αυτής της χρονιά να ξέρουμε ότι σιγά- σιγά η Ελλάδα και πάλι απογειώνεται»(!!) Ο πρωθυπουργός στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.  (video) 
Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω! Δεν κάνουμε μόνο σχέδια για το μέλλον... Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον! Πηγή: www.lifo.gr

Και... το άλλο με τον Τοτό. 
Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω! Δεν κάνουμε μόνο σχέδια για το μέλλον... Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον! Πηγή: www.lifo.gr
Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω! Δεν κάνουμε μόνο σχέδια για το μέλλον... Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον! Πηγή: www.lifo.gr

«Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον...Ενωμένοι αποφύγαμε τα χειρότερα. Ακόμα πιο ενωμένοι θα πετύχουμε τα καλύτερα...»  Σε άρθρο του, στον «Ελεύθερο Τύπο»,  ο Αντώνης Σαμαράς. *
Μπορεί όμως να κρυφτεί η πραγματικότητα, πίσω από τις μελλοντικές πρωθυπουργικές "βεβαιότητες"; 

"Η Ενότητα"
Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω! Δεν κάνουμε μόνο σχέδια για το μέλλον... Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον! Πηγή: www.lifo

Ο καινούριος χρόνος  θα κάνει ποδαρικό  με νέα μέτρα και χαράτσια στο τσακισμένο λαϊκό εισόδημα. Οι αντιδραστικές ανατροπές που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο προστίθενται σ' αυτές που έχουν ήδη φορτώσει στις πλάτες του λαού οι αστικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια και με σαρωτικούς ρυθμούς την τελευταία τριετία. Μόνο ενδεικτικά, από το νέο έτος θα ισχύσει το νέο φορολογικό.  Οι διαλυτικές συνέπειες που θα έχει για το λαϊκό εισόδημα, δε θα φανούν με τα εκκαθαριστικά, αλλά από τον πρώτο κιόλας μισθό του Γενάρη, ο οποίος θα είναι κι άλλο πετσοκομμένος, εξαιτίας της μεγαλύτερης παρακράτησης φόρου. 

"Η απογείωση"

Δίπλα σ' αυτά, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, θα θεσπιστεί, με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, το νέο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων, το οποίο θα ισχύσει από 1η Απρίλη και ορίζει μισθό 586 ευρώ μεικτά για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Αντίστοιχα, από τις αρχές του έτους μπαίνουν σε εφαρμογή μειώσεις από 5% έως 20% σε όλες τις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ. Είναι φανερό ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα γίνουν φτωχότεροι, ενώ το φορολογικό θα αποτελειώσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Στον αντίποδα, για το μεγάλο κεφάλαιο προβλέπεται μείωση της φορολογίας. 
  
"Τα άλματα" 

Το 2013 φέρνει επίσης 25.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μέσα από τις προγραμματισμένες συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου και τη συνέχιση του προγράμματος της «διαθεσιμότητας». Τη χρονιά που έρχεται, η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα να ιδιωτικοποιήσει πλήρως επιχειρήσεις όπως οι ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ κ.ά. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν από τη μια σε αύξηση των τιμολογίων και από την άλλη σε συρρίκνωση μισθών και δικαιωμάτων του προσωπικού. Το παράδειγμα του ΟΤΕ, με τις 1.500 απολύσεις και την πρόσληψη φθηνότερου εργατικού δυναμικού, είναι αποκαλυπτικό. Όπως ενδεικτικές είναι και οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ, που καθιστούν το ρεύμα προϊόν πολυτελείας για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.

Αυξημένη φορολογία στο λαό σημαίνει μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, χρήμα για το κράτος να δίνει στις επιχειρήσεις. Η φορολογική εξόντωση των μικρών ΕΒΕ, σε συνδυασμό με το παραπέρα φτήνεμα της εργατικής δύναμης, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση τομέων της οικονομίας, σημαίνει παραπέρα μονοπώληση, άρα και περισσότερα κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Κάθε μέτρο της κυβέρνησης συγκλίνει στη χειροτέρευση της θέσης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για να βελτιωθούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. 

Αυτή είναι η ουσία της διαχείρισης στον καπιταλισμό, όποια μορφή κι αν πάρει. Τίποτα απ' όσα έχασε ο λαός για χάρη των μονοπωλίων δεν πρόκειται να του δοθεί πίσω, όποιος κι αν πάρει τη σκυτάλη στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν έρθει ανάπτυξη. 



Είναι στο χέρι του λαού!**

Το 2013 μπορεί να γίνει έτος ορόσημο για το λαό, αν πιστέψει στη δύναμή του. Αν κάνει αποφασιστικά βήματα στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, που με ισχυρό ΚΚΕ θα αντιπαλεύει τα μέτρα, συγκεντρώνοντας δυνάμεις για την αντεπίθεση. Για την ανατροπή της αστικής εξουσίας και της φιλομονοπωλιακής της στρατηγικής, για τη λαϊκή εξουσία, τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση του καπιταλισμού που σάπισε.

 * 902. gr 
**Είναι στο χέρι του λαού! ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου