Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

"Η πάλη σήμερα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είναι άμεσα δεμένη και με την πάλη σε κάθε χώρα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων".



     

 «Τη στιγμή που η Γάζα σφυροκοπείται ανελέητα από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές με δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και μωρά παιδιά, και ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι είναι πανέτοιμη να εξαπολύσει χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, η ελληνική κυβέρνηση, δεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, τηρεί στάση επικίνδυνη και για τον ελληνικό λαό. 
Η εξίσωση του θύτη με το θύμα, εξυπηρετεί μόνο τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για μια «μεγάλη» Μέση Ανατολή και στρώνει το έδαφος για την επέκταση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και στη συνέχεια και στο Ιράν. Αυτή τη στάση τηρούν οι ΗΠΑ του Μπάρακ Ομπάμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά η ελληνική κυβέρνηση. Θύμα σε κάθε περίπτωση είναι ο παλαιστινιακός λαός που ξεριζώνεται και κατακρεουργείται.  
Η κατάπτυστη στρατιωτική συμφωνία που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με το Ισραήλ και η απόλυτη ταύτισή της με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του Ισραήλ στην περιοχή, αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη συμμέτοχος στα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια και δε θα διστάσει να παράσχει γη και ύδωρ για την επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Μια τέτοια προοπτική εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και για τον ελληνικό λαό, καθώς η πρόσδεση της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες και τα πολεμικά σχέδια σημαίνει και χρήση της βάσης της Σούδας και άλλων υποδομών ακόμα και πιο γενικευμένη συμμετοχή με Έλληνες στρατιώτες.  Γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να καταδικαστεί μαζικά από το λαό και τη νεολαία για τη στάση της απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.  
Γι' αυτό η πάλη σήμερα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είναι άμεσα δεμένη και με την πάλη σε κάθε χώρα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου