Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

"...ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του καθάρματος, κύριε. Λυπάμαι"


«...Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι, ακόμα και με σφιγμένα τα δόντια, να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας». Από την ομιλία του Digital πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«...Για την Πατρίδα, το ΠΑΣΟΚ, για μας... Μίλησα για πατριωτική πειθαρχία. Αν κάποιοι έχουν συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθούν κι από βουλευτές» στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Στη φράση «δεν μπορώ να διανοηθώ τη χώρα μου με άδεια ράφια» συμπύκνωσε όλο τον πόνο του για την πατρίδα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να τονίσει στα μέλη της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, την ανάγκη να υπερψηφιστεί από τη Βουλή, η σφαγή και των τελευταίων λαϊκών κατακτήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ, κινδυνεύει να «πέσει στο κενό» μεταξύ όσων «με μεγάλο κόπο, παλινωδίες, καθυστερήσεις αλλά με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού επιχείρησε να εφαρμόσει» στην παρέμβασή του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όποτε ακούμε από το προσωπικό της παρασιτικής αστικής τάξης, τέτοιες πατριωτικές κορώνες, πρέπει να θυμόμαστε πάντα τα λόγια του Samuel Johnson:

"Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του καθάρματος"*

Όλοι αυτοί οι ζηλωτές της ΕΕ και του ευρώ, σκιαγραφώντας την αναγκαιότητα εφαρμογής της άγριας αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής - Παπαδήμος, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., αστικά ΜΜΕ - μιλούν για "σωτηρία της πατρίδας", συνδέουν, όπως είναι φυσικό, αυτή τη "σωτηρία" με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα πλεονεκτήματα του ευρώ. Όλοι αυτοί, είναι φανερό ότι έχουν σκοπό τους, και γι' αυτό προβάλλουν αυτήν την επιχειρηματολογία, την προώθηση της στρατηγικής της άρχουσας τάξης, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συνδέοντας δε την ΕΕ με τον πατριωτισμό και το μέλλον της χώρας με το ευρώ, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τις λαϊκές μάζες, με διλήμματα και εκβιασμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντά, ούτε με τον πατριωτισμό των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά με τον "πατριωτισμό" του κεφαλαίου. To χρήμα δεν έχει πατρίδα. Είναι το μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός τους που λέει, ότι η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, προστατεύει το λαό από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία του. Και μάλιστα συνεχίζουν να το λένε, την ίδια στιγμή που η χρεοκοπία του λαού έχει ήδη συντελεστεί, ακριβώς, μέσα στην ΕΕ.

Αλλά δυστυχώς για τους απολογητές των εκμεταλλευτών, αυτό που έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα, μετά από μια δεκαετία κοινού νομίσματος, είναι ότι η παραμονή στη ζώνη του ευρώ σημαίνει κέρδη, πολλά κέρδη για τα "πατριωτικά" μονοπώλια, ενώ αντίθετα λιτότητα, αυταρχισμό, φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους.

Πατριωτισμός, για την αστική τάξη, ποιος μπορεί να αμφιβάλλει, είναι η υποταγή του λαού στην εξυπηρέτηση των ταξικών της συμφερόντων.

Αντίθετα, για τις ταξικές δυνάμεις, η έννοια πατριωτισμός, συνοψίζεται στα λόγια από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη «Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της... Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας...». Έτσι, και σήμερα, στην επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της ΕΕ, που τσακίζει τα δικαιώματά του λαού και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, το πατριωτικό καθήκον για το λαό είναι, η οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεση, μέχρι την οριστική ανατροπή τους. Γιαυτό

Ξεσηκωμός. Λαϊκή Πανστρατιά. Οργάνωση παντού. Αντεπίθεση τώρα!**

«...Με μπροστάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με όπλο τη δική μας ταξική ενότητα, με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε και αύριο, δίνουμε ταξικό αγωνιστικό «παρών» κάθε μέρα. Όλοι μαζί. Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, εργάτες του πολιτισμού, σπουδαστές, νέοι, μετανάστες. Δε θα αφήσουμε να ξεκληρίσουν το λαό μας. Τώρα να αποτρέψουμε το έγκλημα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δε θα γίνουμε δούλοι. Δε θα ζήσουμε εξαθλιωμένοι, σκυφτοί και υποταγμένοι. Γιατί αυτό επιδιώκουν κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία με τα μέτρα που φέρνουν στη Βουλή. Το σύνθημα της στιγμής που πρέπει να οδηγεί τον αγώνα μας ακούστηκε χτες σε δρόμους και πλατείες, σταράτο και καθαρό:

«Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά. Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»!

ΟΛΟΙ σήμερα Κυριακή ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, στην Ομόνοια 5 μ.μ.




* Από την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ "Σταυροί στο Μέτωπο"

** "Ξεσηκωμός παντού για να αποτρέψουμε το μακελειό" ΕΔΩ

"Ηρθε η ώρα να πάρει ο λαός τη ζωή στα χέρια του" ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου