Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

"Οργανωμένη πάλη σε όλα τα μέτωπα"*

Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη, λέει τέτοια χειροπιαστά ψέματα, για παράδειγμα, ότι το δάνειο συνάπτεται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, (video) υλοποιεί συγχρόνως, την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική της τελευταίας πεντηκονταετίας.



Όπως αποκάλυψε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, "δέκα εννέα (19) παιδικοί σταθμοί του Δήμου της Αθήνας δεν έχουν θέρμανση, και στους υπόλοιπους τελειώνουν τα αποθέματα πετρελαίου, ενώ τα βρέφη και τα νήπια οικογενειών από τα Πατήσια, το Βοτανικό, το Παγκράτι, τα Σεπόλια, το Μεταξουργείο αρρωσταίνουν μη μπορώντας να διαβιώσουν σε αυτούς τους χώρους ή οι εργαζόμενοι γονείς τους, τα παίρνουν (από τους παιδικούς σταθμούς) και δεν βγαίνουν στο μεροκάματο, (γιατί υποχρεώνονται από τα πράγματα) να τα φροντίσουν οι ίδιοι στα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα που οι ψεύτικοι εκβιασμοί για την 6η δόση κλιμακώνονται με το επιχείρημα ότι «ή την παίρνουμε για να πληρώσουμε τον κόσμο ή δεν έχουμε λεφτά και δεν πληρώνουμε, θα έχουμε στάση πληρωμών...», τα νέα ζευγάρια που παλεύουν για το μεροκάματο, ζουν ήδη έναν εφιάλτη.

Η στάση πληρωμών ήδη έχει ξεκινήσει και επεκτείνεται. Στη θέρμανση στον παιδικό σταθμό και στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι, με τα χαράτσια για τα ακίνητα, με τα λεφτά που δεν υπάρχουν για γιατρό και φάρμακα, με τα λεφτά που δεν υπάρχουν για κρέας και φαγητό, με τα νηστικά τα παιδιά στα σχολεία, με το μεροκάματο που όταν βρίσκεται δεν φτάνει ούτε για τα απολύτως απαραίτητα, με τη σύνταξη που δε φτάνει ούτε για τα φάρμακα.

Μια ζωή που δεν αντέχεται, δεν υποφέρεται, μια ζωή που - σε όλα τα μέτωπα - πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα...

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν μπορούν να τηρούν στάση αναμονής. Δεν μπορούν και δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Δεν θα χορτάσει το παιδί τους, δεν θα παρθούν πίσω τα χαράτσια, δεν θα βρουν δουλειά, δεν θα καταργηθούν τα διόδια, δεν θα αυξηθούν οι συντάξεις, δεν θα εξαφανιστεί η εργοδοτική τρομοκρατία.

Όρος ύπαρξης για το κεφάλαιο - ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού - είναι να παρθούν μέτρα που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη. Υπάρχει πόλεμος. Και στον πόλεμο οι εργαζόμενοι απαντούν με πόλεμο. Η οικονομική κρίση δείχνει πόσο σάπιο είναι το σύστημά τους, πόσο ξεπερασμένο, και γι' αυτό πρέπει να ανατραπεί. Για να έχει ψωμί και δουλειά ο λαός. Δεν πρέπει να περνά ούτε μια μέρα χωρίς να υψώνονται αγωνιστικά μέτωπα, με όλες τις μορφές πάλης και με σαφή αιτήματα.

Εδώ και τώρα λύση! Εδώ και τώρα ανακούφιση!

Με συλλογικές συμβάσεις, με κατάργηση των χαρατσιών, με κατάργηση του ΦΠΑ, των διοδίων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, με μέτρα προστασίας των ανέργων, με μέτρα προστασίας του παιδιού, του ανήμπορου υπερήλικα, με γεύματα στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο κλπ. Κανένα άλλο αντιλαϊκό μέτρο.

Ο λαός δεν πρέπει να αφήσει τη συγκυβέρνηση να πάρει ανάσα. Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στους εκβιασμούς. Η μάχη σήμερα για ψωμί, δουλειά, μόρφωση, Υγεία, κοινωνικές παροχές είναι, όσο ποτέ άλλοτε, δεμένη με το στόχο ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Αν δεν ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων, αν δεν αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ, δε θα γλιτώσει ο λαός από τα δεσμά και τα μέτρα καταστροφής του".

*Ριζοσπάστης, (18/11/2011 ) "Οργανωμένη πάλη σε όλα τα μέτωπα".

"Στοχευμένα στην καρδιά του προβλήματος". ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου