Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Από τις κινητές θρησκευτικές γιορτές, με την
σημερινή "εφιαλτική" ΓΣΕΕ
φτάσαμε
στις "κινητές" απεργίες
.

Απεργία στις 23 Φλεβάρη 2011

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
προς τους εργαζόμενους για να δοθεί:
  • Ταξική απάντηση στον πόλεμο εργοδοτών - κυβέρνησης - τρόικας. Να καταδικαστεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός
  • Στις 10 Φλεβάρη, πανελλαδική συντονισμένη παρέμβαση σε όλους τους νομούς της χώρας, με συλλαλητήρια, αλλά και άλλες μορφές πάλης για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων

Να δώσουν ηχηρή απάντηση στην αντεργατική πολιτική και στον άθλιο ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, καλεί τους εργαζόμενους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε χτες το βράδυ. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκτιμώντας την ανάγκη η απεργία να είναι μια σημαντική παρέμβαση ενάντια στην καταιγίδα των αντιλαϊκών εξελίξεων, αλλά και ο ελιγμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να κάνει τη λιγότερη ζημιά στην οργάνωση και στον προσανατολισμό των αγώνων, καλεί τα Συνδικάτα που είχαν αποφασίσει απεργία για τις 10 Φλεβάρη να πάρουν αποφάσεις για τις 23 του μήνα και να αξιοποιήσουν το χρόνο που μεσολαβεί για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, αλλά και την αποκάλυψη του ρόλου του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ταυτόχρονα, ορίζει για τις 10 Φλεβάρη ημέρα πανελλαδικής συντονισμένης παρέμβασης σε όλους τους νομούς της χώρας, με συλλαλητήρια, αλλά και άλλες μορφές πάλης για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων.

*Σε ανακοίνωση μετά τη χτεσινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: "Με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ"

Όλη η ανακοίνωση εδώ

*Κάλεσμα για απεργία στις 23 Φλεβάρη

Επαγρύπνηση

Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ οι αντιλαϊκές ανατροπές

Ελληνες και μετανάστες μαζί στον ταξικό αγώνα

4 σχόλια:

  1. Συγνώμη δηλαδή, αλλά σταμάτησα να σας διαβάσω και να είστε καλά "ξεράθηκα" στα γέλια.Πρέπει να ομολογήσω ότι το ΠΑΜΕ,ΠΑΜΕ δεν το λέτε;
    Το "ΠΑΜΕ", ταιριάζει μια χαρά στην περίπτωση.Πως λέμε πάμε για άλλα έτσι και εδώ "ΠΑΜΕ" για άλλα και σιγά μην κολώσουμε.
    Ενημερώνουμε κανονικά για απεργία ένα μήνα πριν.
    Τρεις μέρες πριν 23/1 καταγγέλλουμε άλλον πολιτικό φορέα ότι μποϋκοτάρει την προαναγγελθείσα απεργία μας για τις 10 του Φλεβάρη,λούζουμαι με όλα τα γνωστά κοσμητικά, "όσους" "απεργάζονται", "συμβιβάζονται", "ξεπουλάνε" και σαν έκφραση όλων των παραπάνω ορίζουν άλλη ημερομηνία απεργίας, για τις 28/1.
    Και 2, μέρες μετά(στις 26/1) από τις καταγγελίες που εκτοξεύουμε,αλλάζουμε ημερομηνία και συμπλέουμε με όλους τους "ξεπουλημένους", όλους τους "συμβιβασμένους", όλους τους "εκοφιτοτσολιάδες".
    Φυσικά όταν παίρναμε (το ΠΑΜΕ) την απόφαση για την απεργία στις 10/2,δεν κάναμε τον κόπο να μιλήσουμε και με εκείνα τα συνδικάτα,τα πρωτοβάθμια όργανα,που δεν ελέγχουμε εμείς (τα μιάσματα)!
    Αυτά όμως θα έπρεπε να συμπορευτούν και να κινηθούν τις ίδιες ημερομηνίες και βέβαια μακρυά από τα μπλόκα του ΠΑΜΕ (απαπαπαπαπα)!!!! Δεν μιλάμε μαζί τους, δεν συναλλασσόμαστε (σιγά τώρα,), απαιτούμε όμως να ορίζουν ημερομηνίες που εμείς επιλέγουμε και προαναγγέλλουμε. Όταν δεν το κάνουν όμως,"οι ουραγοί της άρχουσας τάξης προσφέροντας υπηρεσίες" τους πετροβολούμε.
    Αλλά στο τέλος αλλάζουμε εμείς τις ημερομηνίες και γινόμαστε άρα ουρά; αυτών που καταγγέλλουμε.
    Βρε το ΠΑΜΕ!
    Μωρέ το ΠΑΜΕ και το φέρνουμε το γράμμα μια χαρά.
    Άντε βρε και στην Μαρέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, τελικά τους έφυγες ή σ΄αφήσανε. "ξεράθηκα" στα γέλια". Για σκέψου!! Προφανώς ανήκεις στο κόμμα των χορτάτων. Δεν εξηγείται αλλιώς. Αφού μπορείς να γελάς, με τις αγωνιστικές προσπάθειες των εργαζομένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή αντεργατική επίθεση που απειλεί την ίδια την δυνατότητα επιβίωσής τους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την τρόικα, αλλά και αντιμέτωποι με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με δυνάμεις που υπονομεύουν τους αγώνες, χτυπούν την οργάνωση της εργατικής τάξης, την αποπροσανατολίζουν, καλλιεργούν το συμβιβασμό στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, σπέρνουν τη μοιρολατρία και την υποταγή.
    Και είναι γεγονός ότι η αλήθεια αυτή επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, και στην περίπτωση της προκήρυξης της απεργίας του Φλεβάρη. Τη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πως θα εξυπηρετήσει τα αφεντικά της, τους τραπεζοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Σιγά μη και σκεφτόντουσαν να πάρουν απόφαση για απεργία. Με τη γνωστή κωλυσιεργία της, με τακτικισμούς και συνδικαλιστικά τερτίπια, αυτό που επιδιώκουν διαχρονικά είναι να κερδίζουν χρόνο, να δίνουν ανάσες στο μεγάλο κεφάλαιο. Η απεργία στις 23 Φλεβάρη επιβλήθηκε από τις ταξικές δυνάμεις, από την πίεση που δημιούργησε η προκήρυξη από εκατοντάδες συνδικάτα και οργανώσεις απεργιακής κινητοποίησης στις 10 Φλεβάρη. Η πίεση που ασκήθηκε από το ΠΑΜΕ, αλλά και η πίεση μέσα στους χώρους δουλειάς από τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η αλήθεια, και αυτά τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών του ΠΑΜΕ. Και ευτυχώς, θα έπρεπε να λες, που υπάρχει το ΠΑΜΕ.
    Εσύ όμως, φίλε ανώνυμε Χάχα, μη στενοχωριέσε, αν μη τι άλλο, θα έχεις πάντα να γελάς με τις εξυπνάδες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://redwildwind.blogspot.com/2011/01/video_27.html

    http://redwildwind.blogspot.com/2011/01/blog-post_5706.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, Καλό Αγωνιστικό Μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή