Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Είμαστε όλοι ναυτεργάτες"


Όσο τα "κακά μαντάτα" πληθαίνουν από την πρωτεύουσα και ο λαός φτάνει στα όριά του, τόσο το μεγάλο κεφάλαιο, μέσω των πολιτικών εκπροσώπων του και των ΜΜΕ, θα εντείνει την κρατική καταστολή και την παραπληροφόρηση, δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της δημοκρατίας τους. Αυτό της δικτατορίας του κεφαλαίου. Πολλοί δημοσιογράφοι, τα γνωστά παπαγαλάκια τους, βιάζονται και απορούν, γιατί ακόμη το πολιτικό προσωπικό καθυστερεί και δεν επιβάλλει τον "δημοκρατικό νόμο και την τάξη" ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων. Και προ πάντων στους ναυτεργάτες, "γιατί οι ναυτεργάτες δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και συνεχίζουν την απεργία, τη στιγμή που κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική" και προτρέπουν την Κυβέρνηση να επέμβη γιατί δεν μπορεί "οικτρές μειοψηφίες να εμποδίζουν τους εκδρομείς να μπουν στα πλοία"(!!)
Τα μέσα που χρησιμοποιούνται από τους πλουτοκράτες για να μετατρέπουν ανθρώπους σε ενεργούμενα τους είναι "ακριβώς τα ίδια μ' αυτά της διεφθαρμένης κοινοβουλευτικής πολιτικής: χρήματα, κλίκες, αριβισμός (δες σήμερα τις κινήσεις των αστών πολιτικών - Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτη Κουβέλη- για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού προκειμένου να προλάβουν τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας). Αυτός είναι ο αγγλικός τρόπος, σύμφωνα με το οποίο είναι αυτονόητο ότι κάθε πολιτικό κόμμα (μόνο στους εργάτες θα πρέπει να είναι διαφορετικά!) πληρώνει τους πράκτορές του μ΄αυτό ή τον άλλο τρόπο ή τους ανταμείβει με θέσεις. Αυτοί οι άνθρωποι είναι βυθισμένοι ως το λαιμό στις δολοπλοκίες.. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν όλα αυτά, για τα οποία πρέπει κανείς να προειδοποιήσει τους εργάτες..."*
Και εκείνος που "προειδοποιεί" καιρό τώρα τους εργαζόμενους, τον Ελληνικό λαό, γι αυτά που βιώνουμε σήμερα, αλλά κυρίως εκείνος που προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για την απόκρουση της επιδρομής των καπιταλιστών, επόμενο είναι να δέχεται τα συντονισμένα πυρά τους. Να τι "έπαιξε" σε άρθρο το πρώτο βιολί της προπαγανδιστικής καπιταλιστικής ορχήστρας, η "Καθημερινή", το εγχώριο φασισταριάτο. «Προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος ( της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) είναι ότι ο κάθε υπουργός δεν θα συντάσσεται με τα μαχητικά συνδικάτα, ιδιαίτερα όταν η δράση τους είναι παράνομη. Το ΚΚΕ και ο συνδικαλιστικός του βραχίονας ΠΑΜΕ δεν αναγνωρίζουν τους νόμους και το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας λιμάνια και ακινητοποιώντας πλοία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις κοινές ιδεολογικές ρίζες φασιστών και κομμουνιστών».
Είναι φανερό ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Καταλαβαίνουν ότι η κρίση και η πολιτική αντιμετώπισή της από μεριάς τους, με όλα τα δεινά που συσσωρεύει για τον λαό, ξεσκεπάζει συγχρόνως τη διαχρονική υποκρισία τους, κάνει χειροπιαστά τα αδιέξοδα του εκμεταλλευτικού συστήματος, έτσι ώστε να δημιουργούνται αντικειμενικά προϋποθέσεις οργάνωσης και ανάπτυξης της ταξικής πάλης για την ανατροπή τους. Και "λογικό" είναι, όσο βλέπουν ότι ο λαός καταλαβαίνει ότι το "παραμύθι τους δεν έχει δράκο", ότι δηλαδή αμφισβητείται η κυριαρχία τους, να απελπίζονται και να το ρίχνουν στις συκοφαντίες και τις απειλές. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Παράλληλα με τα μέτρα που παίρνουν σε βάρος του λαού, εντείνουν και τον αυταρχισμό τους.
Οι εργαζόμενοι έχουν τη δική τους επιλογή. Δηλαδή, την κατάργηση του κράτους των εκμεταλλευτών.

Γιαυτό την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010
Όλοι στην απεργία - Όλοι στους δρόμους του αγώνα
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες


* Φρ. Ένγκελς, επιστολή στον Καρλ Κάουτσκι, "Για το Ρεφορμισμό" εκδ. Σ.Ε., σελ. 336

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου