Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αντρείκελα του ΠΑΣΟΚ, τα μέτρα σας δεν θα περάσουν

Όπλο μας η ταξική ενότητα

Να «βουλιάξει» αύριο η Ελλάδα από απεργούς διαδηλωτές. Να «τρανταχτούν» νέες συνειδήσεις εργαζόμενου λαού, νέων λαϊκών οικογενειών, εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην κατεύθυνση της ταξικής ενότητας. Το μήνυμα της αυριανής απεργίας πρέπει να ηχήσει πολύ βροντερά: Κλιμάκωση με ταξική ενότητα, κόντρα στις κυβερνητικές φωνές και τα διασπαστικά καλέσματα των καλοπληρωμένων «δημοσιογράφων», των «σοφών» καθηγητών πανεπιστημίου. Ενίσχυση του λαϊκού αντιμονοπωλιακού μετώπου, της συμμαχίας εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, μαζί με τη μαζικότητα και μαχητικότητα των συλλαλητηρίων, είναι που θα «πονέσουν» ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., τη μεγαλοεργοδοσία και τους εργατοπατέρες.
Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, που εχθρεύονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, «ποντάρουν» πάντα στη διάσπασή τους ανά κλάδο, φύλο, ηλικία, εργασιακή σχέση, ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. Εχουν βαλθεί μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των επιχειρηματικών ομίλων να παρουσιάσουν ως υπαίτιους για την κρίση το δημόσιο τομέα, τους υψηλούς μισθούς και τις υψηλές συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, τα «προνόμια» κάποιων ομάδων μισθωτών και άλλων κοινωνικών ομάδων. Να στρέψουν τους εργαζόμενους ενάντια, όχι σε αυτούς που δεκαετίες εκβιάζουν και εκλέγονται με το ρουσφέτι, αλλά σε αυτούς που αναγκάζονται να υποκύψουν στη ρουσφετολογία. Θέλουν να κρύψουν ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό, για παράδειγμα, στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία όλων των βαθμίδων, στις κοινωνικές υπηρεσίες κλπ. και ότι η κάλυψή τους με θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας. Θέλουν, επίσης, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τις σύγχρονες ανάγκες που μπορούν να ικανοποιηθούν σήμερα, όπως βασικός μισθός 1.400 ευρώ, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άντρες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία.
Από κοντά και οι εργοδοτικές και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση», χρόνια και χρόνια να καλλιεργούν το συντεχνιασμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, να χωρίζουν τους εργαζόμενους σε συμβασιούχους, μόνιμους, νέους και παλιότερους, ακόμα και ανά επιχείρηση. «Σκούζουν» όλοι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες ότι «φταίμε όλοι», ότι «ζούσαμε τόσα χρόνια σαν πλούσιοι», ότι ζούμε πολύ και πρέπει να παίρνουμε σύνταξη λίγο πριν τον τάφο.
Ας πάρουν, λοιπόν, αύριο την απάντηση που τους πρέπει. Από τα μέτρα πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι. Από την πολιτική αυτή και από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης πλήττονται όλοι αυτοί. Και αύριο πρέπει να βγει στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα η κραυγή του λαού, η αγανάκτησή του να αρχίσει να μετατρέπεται σε πάλη ταξική, όχι για να μην περάσουν απλώς τα νέα μέτρα, αλλά για τη ζωή που μας αξίζει και που μας τη στερούν τα μονοπώλια, επειδή η παραγωγή υποτάσσεται στα κέρδη τους και όχι στις κοινωνικές ανάγκες. Οι μεγαλοεργοδότες είναι που χρόνια τώρα τρώνε με «χρυσά κουτάλια», ανοιγοκλείνουν τις επιχειρήσεις τους ανάλογα με την κερδοφορία τους, μας ζητούν να ζούμε διαρκώς χειρότερα, ενώ και ο πλούτος αυξάνει, και η επιστήμη και η τεχνολογία εξελίσσονται. Η εργατική τάξη, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, δεν έχει άλλη επιλογή από τον ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.

"Η άποψή μας" Άρθρο από τον "ριζοσπάστη"


Τα νέα μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου