Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ο κ. Καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κύριοι καθηγητές των Πανεπιστημίων, μας
έχετε
υποχρεώσει με την εκρηκτική σιωπή σας,
μη
μας προκαλείτε με την δουλικότητά σας


Ο κ. Καθηγητής

Όταν σε ένα καθηγητή της πολιτικής οικονομίας,
θέτει κάποιος το ερώτημα, και μάλιστα το "κρίσιμο όμως ερώτημα" σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Θ. Π. Λιανό, "τι κάνουμε;" λογικό είναι να περιμένει όχι απλά μια απάντηση, αλλά μια απάντηση που να υποστηρίζεται από επιστημονικές αποδείξεις. Όταν η απάντηση που σου δίνει ο κ. καθηγητής, είναι η ψυχολογική ανάλυση ενός λαού, τότε σίγουρα συμβαίνουν δύο πράγματα. Ή ο κ. καθηγητής είναι δέσμιος συγκεκριμένων συμφερόντων, εν προκειμένω, της εγχώριας πλουτοκρατίας ή δεν είναι καθηγητής της πολιτικής οικονομίας, αλλά ψυχολόγος.

Ο κ. Θ. Π. Λιανός όμως, είναι καθηγητής της πολιτικής οικονομίας.

Αφού περιπλανήθηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια, νάταν ο μόνος, περιφέροντας την άθλια "πραμάτεια" του - είναι ο καθηγητής που βρήκε την αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στους κακομαθημένους εργαζόμενους και άνεργους, στη σπάταλη Τοπική Αυτοδιοίκηση, και πιο συγκεκριμένα, στα χρήματα που ξοδεύει κάθε χρόνο στις καρναβαλικές του εκδηλώσεις ο Δήμος του Μοσχάτου - νάτος τώρα με άρθρο του στο ΒΗΜΑ να ενισχύει της "ρηξικέλευστες" οικονομικές του εκτιμήσεις και με τις ψυχολογικές διαπιστώσεις του. Γράφει ανάμεσα στα άλλα:"Μήπως είμαστε ηλίθιοι; Η απάντηση είναι αρνητική. Το πρόβλημά μας δεν έχει σχέση με τη νοημοσύνη μας. Δεν είμαστε βλάκες".

 
Λες, εντάξει, τη γλυτώσαμε. Αλλά που, ο κ. καθηγητής ορμάει ακάθεκτος."Είμαστε άρρωστοι. Πάσχουμε από δύο ασθένειες ταυτόχρονα: κοινωνική μυωπία και κοινωνική αδιαφορία"....Κοινωνική μυωπία για την κοινωνική μας αδιαφορία η κοινωνική αδιαφορία για την κοινωνική μας μυωπία; Αναρωτιέσαι. Και αφού αναλύει τα συμπτώματα των δύο ασθενειών μας, καταλήγει:"Οι διαγνώσεις είναι βέβαια χρήσιμες, αν είναι σωστές" (!!!). "Το κρίσιμο όμως ερώτημα είναι τι κάνουμε; "... Θέτει επί τέλους το ερώτημα και απαντάει μόνος του, ο "ψυχολόγος" κ. καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. "Δύσκολη η απάντηση".


Μένεις άφωνος. Ήμαρτον Παναγία μου!!

Κύριοι καθηγητές των Πανεπιστημίων,
μας έχετε υποχρεώσει με την εκρηκτική σιωπή σας, μη μας προκαλείτε με την δουλικότητά σας. Κρατήστε την για τον εαυτό σας και την τάξη στην οποία υποκλίνεστε.


Άρθρο του Θ. Π Λιανού καθηγητή της Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΟ ΒΗΜΑ, "Γνώμες", Κυριακή 16 Μαΐου 2010 

Όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου