Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

“Δεν μπορεί να είναι ελεύθερος ένας λαός που καταπιέζει ξένους λαούς” Φ. Ενγκελς



''Ο καπιταλισμός είναι ένας γέρος

που επιβιώνει σκοτώνοντας''*



Αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο του Αφγανιστάν


Αποκαλυπτικός για τα πάρα πάνω ήταν ο Ε. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, όπως αναφέρεται σε άρθρο του Ριζοσπάστη (Κυριακή 21 Μαρτίου). Όπου την περασμένη Τρίτη 16 Μαρτίου 2010, διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό τάγμα στο Αφγανιστάν «αποκτά ενεργό και συγκεκριμένη εκπαιδευτική αποστολή», ενώ παραδέχθηκε την ύπαρξη κινδύνων, αφού, όπως είπε, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει να «διασφαλίζεται η υποδομή, που είναι αναγκαία για την μετακίνηση των στελεχών μας, ιδίως έναντι του κινδύνου, των εκρηκτικών μηχανισμών». Συγκεκριμένα, ο Ε. Βενιζέλος είπε: «Αυτό που έχει αλλάξει είναι πως τώρα το Τάγμα μας στο Αφγανιστάν αποκτά ενεργό και συγκεκριμένη εκπαιδευτική αποστολή. Στην πραγματικότητα, από τους κόλπους του τάγματος, χωρίς αύξηση της δύναμης του, η αλλαγή της σύνθεσής του, έχουν διαμορφωθεί τρεις εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι οποίες αναπτύσσονται στην περιοχή της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν».

(Εντααάξει. Αφού το τάγμα μας βρίσκεται στην κατεχόμενη πρωτεύουσα του Αφγανιστάν εεε, ας μειιιίνει. Επιστρέφοντας το τάγμα μας από το Αφγανιστάν, δεν θα είναι ένα οποιοδήποτε τάγμα. Θα είναι τάγμα πρωτευουσιάνων!! Οι θυσίες του ελληνικού λαού και σαυτή την περίπτωση θα πιάσουν τόπο!!)


Χωρίς λόγια


Συνέχισε εξειδικεύοντας τις αποστολές.... Τελειώνοντας είπε: «Όλα αυτά είναι απολύτως αντιληπτά. Και επειδή έχω δεχτεί πολλές φορές την πολιτική ερώτηση, “Τι λόγο έχουμε να βρισκόμαστε εμείς στο Αφγανιστάν, Τι λόγο έχουμε να βρισκόμαστε εμείς στη Σομαλία, ακόμα και τι λόγο έχουμε να βρισκόμαστε εμείς στο Κόσοβο;”, θέλω εκ προοιμίου να απαντήσω ότι η ενεργός και αξιόπιστη συμμετοχή μας, σε αυτού του είδους τις αποστολές, στοχεύει πρωτίστως στη

διαμόρφωση ενός πολύ μεγάλου διπλωματικού κεφαλαίου που θωρακίζει τη χώρα στα πραγματικά μέτωπα άμυνας και ασφάλειας που έχει δηλαδή σε σχέση με μια πιθανή σημειακή κρίση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

(..αξιόπιστη συμμετοχή μας..άραγε να εννοεί ότι είμαστε αποτελεσματικοί στην εξόντωση του μακρινού εχθρού; ..πρωτίστως...που θωρακίζει...σημειακή κρίση.. Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά, όπως περίπου είχε συμβεί, κατά την “σημειακή κρίση” του 1919 – 1922, όπου ο ελληνικός “στρατός κατοχής” όπως επίσημα ονομαζόταν τότε και τέτοιος είναι και σήμερα στο Αφγανιστάν, συμμετείχε στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς της Αντάντ στην Εγγύς Ανατολή (Στενά, σύνορα με Σοβιετική Ρωσία, πετρέλαια της Μοσούλη), με την γνωστή τραγική κατάληξη. Την Μικρασιατική καταστροφή. Ε! Ναι. Δεν μπορεί να είναι ελεύθερος ένας λαός που ανέχεται τέτοιους φαφλατάδες πολιτικούς, και τέτοιες πολιτικές. )


Τα σχόλια δικά μας.

*Σαμίρ Αμάν, Αιγύπτιος οικονομολόγος, "Ε'' Ελευθεροτυπίας, 30/1/2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου